Guláš starého pastevce recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

600 g hovězího masa (kližka nebo plec)
90 ml oleje
200 g cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 čerstvá chilli paprička
2 krajíce chleba
1 čerstvá paprika
1 papriková klobása
50 g pórku

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí nakrájíme na kostičky a opečeme na polovině oleje na pánvi. Zbylý olej nalijeme do kastrolu a necháme rozpálit. Přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky a mícháme, než nám zezlátne. Kastrol stáhneme ze sporáku a cibuli zaprášíme paprikou. Přidáme opečené maso a promícháme, olej z opékání masa necháme na opečení zeleniny s klobásou. Kastrol vrátíme na plotnu, přidáme protlak, na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř a polovinu chilli papričky, nebo mleté chilli, krátce opečeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a dusíme.

  2. Krajíce chleba bez kůrky namočíme asi na 30 vteřin do studené vody.

  3. Když začne chleba měknout, vymačkáme ho a rozdrobíme do guláše. Maso dusíme doměkka.

  4. Papriku a zbylou chilli papričku nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Vše krátce opečeme na výpeku z masa a těsně před koncem vaření vmícháme do guláše. Očištěný pórek a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Guláš rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulí a pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!