Guláš starého pastevce recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 600 g hovězího masa (kližka nebo plec)
- 90 ml oleje
- 200 g cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 čerstvá chilli paprička
- 2 krajíce chleba
- 1 čerstvá paprika
- 1 papriková klobása
- 50 g pórku
Postup Guláš starého pastevce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí nakrájíme na kostičky a opečeme na polovině oleje na pánvi. Zbylý olej nalijeme do kastrolu a necháme rozpálit. Přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky a mícháme, než nám zezlátne. Kastrol stáhneme ze sporáku a cibuli zaprášíme paprikou. Přidáme opečené maso a promícháme, olej z opékání masa necháme na opečení zeleniny s klobásou. Kastrol vrátíme na plotnu, přidáme protlak, na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř a polovinu chilli papričky, nebo mleté chilli, krátce opečeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a dusíme.
Krajíce chleba bez kůrky namočíme asi na 30 vteřin do studené vody.
Když začne chleba měknout, vymačkáme ho a rozdrobíme do guláše. Maso dusíme doměkka.
Papriku a zbylou chilli papričku nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Vše krátce opečeme na výpeku z masa a těsně před koncem vaření vmícháme do guláše. Očištěný pórek a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Guláš rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulí a pórkem.