Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou recept
Top Recepty, GrilováníPostup Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Broskve dáme do cedníku a prolijeme horkou vodou. Stáhneme slupku, broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku. Půlky broskví pokapeme rumem a posypeme trochou třtinového cukru a necháme chvíli rozležet.
Rozpálíme grilovací pánev a ovoce po obou stranách ogrilujeme dozlatova. Nakonec podlijeme rumem, necháme ho hodně zahřát a zapálíme.
Když alkohol vyhoří, přendáme ovoce na talířky, pokapeme limetkovou šťávou a teplé podáváme se zakysanou smetanou, kterou ochutíme nastouhanou limetkovou kůrou.
Kdo má rád hodně sladké, může si smetanu přisladit, ale nám k tomu chutnala jen tak přírodní, broskve byly sladké dost a dohromady to úžasně ladilo:-).