Grilovaná vepřová plec v pivní marinádě recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 2 plátky plecka asi po 150 g
- 1 dcl světlého slabšího piva
- lžičku rajského protlaku
- lžičku worcestrové omáčky
- lžičku sojové omáčky
- 1/2 lžičky cukru
- tymián
- sůl
- pepř
- lžíce oleje
Postup Grilovaná vepřová plec v pivní marinádě
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme marinádu smícháním všech surovin.
Maso lehce naklepeme.
Marinujeme nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hod.
Grilujeme na grilovací pánvi z každé strany 4 min. Na grilu 6 min z každé strany, podle toho, jak chcete mít propečeno.
Hotové maso nechte 5-10 min odpočívat.