Grilovaná vepřová plec v pivní marinádě recept

Top Recepty, Grilování

Suroviny na recept

2 plátky plecka asi po 150 g
1 dcl světlého slabšího piva
lžičku rajského protlaku
lžičku worcestrové omáčky
lžičku sojové omáčky
1/2 lžičky cukru
tymián
sůl
pepř
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme marinádu smícháním všech surovin.

  2. Maso lehce naklepeme.

  3. Marinujeme nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hod.

  4. Grilujeme na grilovací pánvi z každé strany 4 min. Na grilu 6 min z každé strany, podle toho, jak chcete mít propečeno.

  5. Hotové maso nechte 5-10 min odpočívat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!