Gratinovaný květák s rajčaty a paprikou recept

Top Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny na recept

1/2 květáku
18 ks cherry rajčátka (kdo chce, spaří je a oloupe)
červená kapie
1 oválek Mozzarelly
cca 100 g Nivy
50 g tvrdého plátkového sýru (třeba Eidam)
1 ks přírodního Hermelínu (sýry lze kombinovat)
200 g smetany na vaření
vejce
bílý pepř
muškátový oříšek
pažitka
snítka rozmarýnu (či jiné bylinky)
olej na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a vaříme cca 6 minut, aby květák byl ještě pevný, v osolené vodě, přidáme do ní strouhnutý oříšek.

  2. Rajčátka překrojíme na půlky, papriku nakrájíme na nudličky.

  3. Sýry nastrouháme na slzičkovém struhadle a smícháme se zvolenými bylinkami.

  4. Do vymazané zapékací misky určené pro MW dáme na dno květák, trochu osolíme, opepříme, Na květák nudličky papriky, následují rajčata, můžeme ještě opepřit, ale už nesolit, sýry jsou slané dost..

  5. Smetanu rozšleháme s vejcem, trochu osolíme, opepříme a nalijeme na směs. Gratinujeme asi 3 min., po této době vsypeme na povrch nastrouhanou sýrovou směs, ještě pokračujeme než se sýr rozpustí, asi další 3 minuty.

  6. Pokud máme u MW možnost měnit výkon mikrovln, nastavíme si 500 W a vlníme ještě minutu. Na 2 minutky můžeme dát pod gril kvůli barvě.

  7. Na talíři obložíme nakládanou zeleninou, já dala klouzky a Moravanku. Chuťově vynikající a šťavnaté, syté. Manžel k tomu chtěl ještě brambory, mně stačilo samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!