Grahamove rohliky recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

200 g celozrnná pšeničná mouka
250 g hladká mouka
300 ml vody
1 KL sušeného droždí
2 žloutky
2 PL olej
1 KL soli
1 KL cukru

Postup přípravy receptu

  1. Cesto robievam v domacej pekarni. Do nadoby dam 250 ml vody, zltka, olej. Pridam muku, sol, cukor a drozdie. Zapnem program cesto.

  2. Po nejakych 5 minutach miesania, skontrolujem ci netreba doliat vodu. Ked mam velke zltka, tak ani nemusim, ale vacsinou tu vodu dolievam.

  3. Po ukonceni programu, prelozim vykysnute cesto na dosku.

  4. Rozdelim ho na 8 rovnakych kuskov.

  5. Kazdy kusok rozvalkam na oval. Cesto mam vzdy krasne plasticke, nemusim ho podsypavat.

  6. Oval zosulam a tlakom dlane vytvarujeme rozok.

  7. Hotove rozky ukladame na plech, vylozime ho papierom na pecenie.

  8. Hotove rozky nechame kysnut este polhodinu.

  9. Po polhodine ich ponatierame pomocou stetca bielkom a dame piect na 175 stuponov na 15 az 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!