Gnocchi se špenátem a kuřecím masem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- Bramborové gnocchi (pokud máte času nazbyt můžete udělat svoje já kupuju hotové v Bille)
- 1 kuřecí řízek
- 1 kostka listového špenátu Bonduelle (cca 150g)
- 100 ml smetany ke šlehání
- 250 ml zeleninového vývaru (stačí z kostky)
- 2 trojúhelníčky taveného sýru (např. Smetanito)
- 1 menší cibule
- olivový olej
- sůl podle chuti
Postup Gnocchi se špenátem a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Nna olivovém oleji lehce osmahneme cibulku.
Zalejeme smetanou a necháme v ní rozpustit tavený sýr.
Když je sýr rozpuštěný, vložíme špenát, zalejeme vývarem a necháme špenát pomalu rozpustit.
Zatímco se nám rozpouští špenát, připravíme si na pánvi na nudličky nebo kostky nakrájené kuřecí maso.
Až se špenát úplně rozpustí, přidáme maso a ještě chvíli necháme na mírném ohni.
Během této chvíle si podle návodu na obalu připravíme gnocchi (doba vaření většinou kolem dvou minut)-
Necháme gnocchi okapat a dobře promícháme s omáčkou.
RADĚJI OMÁČKU UDĚLEJTE HUSTŠÍ A PAK JI DOŘEĎTE SMETANOU, NEŽ ŘIDČÍ!