Gnocchi s listovým špenátem a houbovou omáčkou recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 4 cibule
- svazek jarní cibule
- menší pórek
- slanina
- listový špenát
- smetana
- sůl
- pepř
- česnek
- pažitka
- máslo
- lesní houby nebo žampióny
- olej
- gnocchi
Postup Gnocchi s listovým špenátem a houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibulku a jarní cibulku na drobno a smažíme na rozehřátém oleji. Do zlatavě opečené cibulky přidáme pórek a smažíme do změknutí. Poté přidáme listový špenát, dochutíme solí, pepřem a česnekem.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji na druhé pánvi pozvolna vypékat. Mezitím vložíme houby do hrnce, přidáme vodu, máslo a dost soli a necháme povařit.
Vypečenou slaninku přidáme do základu. Uvaříme gnocchi dle návodu. Vařené gnocchi opražíme na pánvi z výpeku slaninky a přidáme pažitku. Houby zjemníme smetanou. Vše nakonec smícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.