Frgálová buchta recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 VEJCE
- 1 HRNÍČEK MOUČKOVÉHO CUKRU
- 1 HRNÍČEK MLÉKA
- 1/2 HRNÍČEK OLEJE
- 2 HRNÍČKY HLADKÉ MOUKY
- 1 PRÁŠEK DO PEČIVA
- POVIDLA
- MAKOVÁ NÁPLŇ
- TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
- 2 BALÍČKY TVAROHU
- 1 HRNÍČEK MLÉKA
- 1 HRNÍČEK MOUČKOVÉHO CUKRU
- 1 BALÍČEK VANILKOVÉHO CUKRU
- 1 BALÍČEK VANILKOVÉHO PUDINKU
- VŠECHNY SUROVINY PROMÍCHÁME
- NÁPLŇ BY MĚLA BÝT ŘIDŠÍ
Postup Frgálová buchta
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto.
Dvě třetiny těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme tvarohovou náplní, lžičkou poklademe povidly a makovou nebo jinou náplní a přelijeme zbytkem těsta tak, aby místy náplň byla vidět.
V předehřáté troubě upečeme 180-200°C asi 30 min. Hotovou buchtu lehce pocukrujeme.