Frgále s povidly a domácí marmeládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 70 g cukru
- 125 g rozpuštěného másla
- 1 kostka droždí
- 2 žloutky
- špetka soli
- citronová kůra
- Drobenka:
- 130 g polohrubé mouky
- 130 g cukru krystalu
- 130 g másla
- Náplně:
- povidla
- marmeláda
- tvaroh
- žloutek na potírání okrajů
Postup Frgále s povidly a domácí marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Uděláme kvásek: vlažné mléko, trošku cukru, mouky a kostka droždí. Necháme na teplém místě vzejít.
Propracujeme těsto a necháme 45 minut kynout. Porce je na 4 koláče.
Rozdělíme těsto na 4 díly. Vyválíme do kulatého tvaru a dáme na plech. Na plechu potřeme povidly a zasypeme drobenkou. Okraje koláče potíráme rozšlehaným žloutkem.
Pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 180°C.