Francouzské brambory s moravským uzeným masem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 3/4 kg brambor uvařených ve slupce
- 20 dkg nakrájeného moravského uzeného masa nebo kýty
- 3 natvrdo uvařená vejce
- 2 syrová vejce
- 2,5 dcl mléka
- 4 sterilované okurky
- 1 cibule
- hrášek
- kukuřice
- mletý pepř
- sůl
Postup Francouzské brambory s moravským uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzeninu překrájíme asi tak na 1/3 po šíři, sterilované okurky nakrájíme na plátky.
Pekáč vylijeme olejem i po stranách pekáče a na dno poklademe vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vrstvíme postupně uzeninu, cibuli, vejce, okurky, hrášek, kukuřici a další vrstvu brambor osolíme a opepříme, vrstvu zopakujeme a končíme bramborami osolenými a opepřenými.
Pekáč vložíme do trouby a krátce zapečeme. Syrová vejce rozkvedláme v mléce a nalijeme je na brambory a dále pečeme při 200°C, dokud brambory na povrchu nezezlátnou.