Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb) recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 200 ml vody
- 1/4 kvasnic
- 1/2 lžíce hrubé mořské soli
- 25 ml olivového oleje
Postup Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Postup přípravy receptu
-
Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme až vzniknou ďolíky. Necháme ještě nakynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-250°C, 10-15 minut.