Filé z tresky s cuketou a mátou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 větší filety z tresky
- 2 mladé cukety
- 1 lžíce kaparů
- 3 mladé cibulky
- olivový olej
- čerstvá máta
- 50 ml bílého vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Filé z tresky s cuketou a mátou
Postup přípravy receptu
-
Cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Mladé cukety není třeba loupat. Cibulku pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme cuketky, kapary, osolíme, opepříme a necháme dusit cca 10 minut.
Odstavíme z ohně, vmícháme mátu, asi 10 lístků a necháme vychladnout.
Filety příčně rozkrojíme na dvě části, vznikne tak osm kousků. Do zapékací misky rozložíme čtyři, zastříkneme vínem / nebo citronovou šťávou /, na každý dáme 2 lístky máty, rozdělíme na ně připravenou cuketovou směs, přikryjeme zbývajícími kousky filé, zakápneme olejem, osolíme opepříme a pečeme v rozehřáté troubě na 200° cca 15 minut. Teplota a čas jsou orientační.