Fazolkový salát se sýrem a vejci recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 200 g fazolkových lusků
- 2-3 vejce natvrdo
- 100-120 g tvrdého sýru Gouda
- 2 jarní cibulky
- 1 kapie
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- malá špetka cukru
Postup Fazolkový salát se sýrem a vejci
Postup přípravy receptu
-
Fazolky umyjeme a odkrojíme jim tvrdé konce. Nakrájíme na cca 1 cm kousky a uvaříme v osolené do měkka asi 5 minut. Scedíme a vložíme do studené vody. Vychladlé opět scedíme a necháme pořádně okapat.
Kapii, vejce a cibulku nakrájíme na kousky. Sýr nastrouháme nahrubo. Vše dáme do mísy a spojíme hořčicí, majonézou a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit a podáváme samostatně nebo jako přílohu.