Farmářský guláš recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 600 g hovězí kližky
- 4 brambory
- 2 cibule
- 1 mrkev (velká)
- tak 10 cm pórku
- 3 stroužky česneku
- 1 rajčatový protlak
- hrnek hub (čerstvých nebo sušených, namočených)
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- hovězí vývar (můžeme i z kostky masoxu)
- 2 dcl červeného vína (nemusí být)
- olej
- sůl
- pepř
Postup Farmářský guláš
Postup přípravy receptu
-
Hrnec s olejem rozpálíme a nakrájené maso necháme opéct - nemícháme!
Když je hodně opečené, osolíme, opepříme, trošku zalijeme a necháme dusit.
Na pánvi na oleji orestujeme cibuli, mrkev, pórek, brambory a vše nakrájíme na hrubo (větší kusy), pak přidáme česnek, houby.
Když je orestováno, dáme kuličky pepře, nové koření, bobkové listy a rajčatový protlak. Všechno promícháme a přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem a můžeme přidat červené víno.