Farmářský chléb recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 500 g hladké mouky
- 500 g žitné celozrnné mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- 1,5 lžíce octa
- 1,5 lžíce soli
- 2 lžíce drceného kmínu
- asi 750 ml vlažné vody
- 3 lžíce žitného kvásku
Postup Farmářský chléb
Postup přípravy receptu
-
Mouky smícháme s kořením.
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs.
Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x přetužíme.
Pak rozdělíme na 4 díly, utvoříme bochníčky, položíme na pomoučněný plech, necháme přikryté kynout.
Poté potřeme vodou a posypeme kmínem.
Vkládáme s kastrůlkem vody do trouby vyhřáté na 220°C, po 10-15 minutách snížíme na 170°C a pečeme ještě asi 30 minut. Upečený zní na spodní straně na poklep dutě.