Falešný španělský ptáček recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

500 g hovězího masa (nebo vepřové - kostky, plátky)
2 vejce natvrdo
1 velká okurka
plátek špeku
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
1 velká cibule
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
3 polévkové lžíce hladké mouky
tmavá jíška (nemusí být)
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č. 6), pak k ní přihodíme maso a osmahneme.

  2. Přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5 l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č. 4) a vaříme, dokud není maso měkké.

  3. Když maso změkne, tak do omáčky vložíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minut.

  4. Smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé jíšky). Hotovou omáčku ještě dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!