Falešný španělský ptáček recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 500 g hovězího masa (nebo vepřové - kostky, plátky)
- 2 vejce natvrdo
- 1 velká okurka
- plátek špeku
- 2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
- 1 velká cibule
- 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- tmavá jíška (nemusí být)
- olej
- sůl
- pepř
Postup Falešný španělský ptáček
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č. 6), pak k ní přihodíme maso a osmahneme.
Přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5 l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č. 4) a vaříme, dokud není maso měkké.
Když maso změkne, tak do omáčky vložíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minut.
Smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé jíšky). Hotovou omáčku ještě dosolíme.