Falafel recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

400 g cizrny (konzerva - váha i s nálevem)
1 vejce
2 stroužky česneku
svazek zelené cibulky
hrst nasekané hladkolisté petrželky
asi 2 lžíce jemné strouhanky
2 lžičky římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
špetka chilli
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu scedíme a v míse rozmačkáme vidličkou.

  2. Přidáme nasekanou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme s vejcem.

  3. Zahustíme strouhankou, tvarujeme malé placičky a smažíme asi 3 minuty z každé strany. Použijeme-li teflonovou pánev, postačí 1-2 lžíce oleje k jejímu potření. Podáváme zakapané citrónovou šťávou s celozrnným pečivem - obložené na způsob hamburgeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!