Falafel recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 400 g cizrny (konzerva - váha i s nálevem)
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- svazek zelené cibulky
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- asi 2 lžíce jemné strouhanky
- 2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- špetka chilli
- pepř
- sůl
- olej
Postup Falafel
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu scedíme a v míse rozmačkáme vidličkou.
Přidáme nasekanou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme s vejcem.
Zahustíme strouhankou, tvarujeme malé placičky a smažíme asi 3 minuty z každé strany. Použijeme-li teflonovou pánev, postačí 1-2 lžíce oleje k jejímu potření. Podáváme zakapané citrónovou šťávou s celozrnným pečivem - obložené na způsob hamburgeru.