Dýňový quiche recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

Těsto:
200 g celozrnné mouky
80 g hladké mouky
140 g másla nebo tuku na pečení
lžička soli
1/2 hrnečku vlažné vody
Náplň:
asi 1/4 velké dýně hokkaido
3 menší cibule
200 ml červeného vína
sůl
pepř
oregáno
Zálivka:
200 g Nivy
100 ml smetany ke šlehání
jedna celá jarní cibulka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky smíchané se solí a másla uděláme nejprve drobenku, pak přilijeme vodu a vytvoříme hladké těsto, které dáme na 20 minut odpočinout do lednice (mezitím si připravíme náplň).

  2. Potom vymažeme koláčovou formu tukem a vysypeme moukou, rozprostřeme do ní těsto, propícháme vidličkou a dáme na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 200°C.

  3. Dýni zbavíme slupky, rozkrájíme na kostičky a 15-20 minut napařujeme. Když je dýně měkká, necháme v rendlíku zesklovatět cibuli, přidáme kostky dýně, lžičku soli, pepře a oregana a směs podlijeme vínem. Dusíme asi 10 minut, potom obsah rendlíku rozmixujeme do hladka.

  4. Na zálivku nastrouháme nebo rozdrobíme nivu, cibulku nasekáme nadrobno a smetanu zlehka prošleháme.

  5. Na předpečené těsto vylijeme dýňovou směs, kterou ještě přelijeme smetanou s Nivou a cibulkou. Pečeme ještě 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!