Dýňový quiche recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- Těsto:
- 200 g celozrnné mouky
- 80 g hladké mouky
- 140 g másla nebo tuku na pečení
- lžička soli
- 1/2 hrnečku vlažné vody
- Náplň:
- asi 1/4 velké dýně hokkaido
- 3 menší cibule
- 200 ml červeného vína
- sůl
- pepř
- oregáno
- Zálivka:
- 200 g Nivy
- 100 ml smetany ke šlehání
- jedna celá jarní cibulka
- tuk na vymazání
- mouka na vysypání
Postup Dýňový quiche
Postup přípravy receptu
-
Z mouky smíchané se solí a másla uděláme nejprve drobenku, pak přilijeme vodu a vytvoříme hladké těsto, které dáme na 20 minut odpočinout do lednice (mezitím si připravíme náplň).
Potom vymažeme koláčovou formu tukem a vysypeme moukou, rozprostřeme do ní těsto, propícháme vidličkou a dáme na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 200°C.
Dýni zbavíme slupky, rozkrájíme na kostičky a 15-20 minut napařujeme. Když je dýně měkká, necháme v rendlíku zesklovatět cibuli, přidáme kostky dýně, lžičku soli, pepře a oregana a směs podlijeme vínem. Dusíme asi 10 minut, potom obsah rendlíku rozmixujeme do hladka.
Na zálivku nastrouháme nebo rozdrobíme nivu, cibulku nasekáme nadrobno a smetanu zlehka prošleháme.
Na předpečené těsto vylijeme dýňovou směs, kterou ještě přelijeme smetanou s Nivou a cibulkou. Pečeme ještě 30 minut.