Dýňový perníček/Pumpkin gingerbread recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Suroviny:
- 220 g hladké mouky
- 190 g třtinového cukru
- 210 g dýňového pyré
- 1 balíček vanilkového cukru
- 120 ml rostlinného olej
- 80 ml vody
- 2 vejce
- 3/4 lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce dýňového koření
- moučkový cukr
- Dýňové koření:
- 2 lžičky umletého nového koření
- 2 lžičky umletého hřebíčku
- 3 lžíce mleté skořice
- 2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 2 lžičky mletého zázvoru
Postup Dýňový perníček/Pumpkin gingerbread
Postup přípravy receptu
-
Dýňové koření: směs koření jsem promíchala, uložila do sklenice a zavíčkovala.
Perník: nejprve jsem tukem vymazala formu na biskupský chlebíček a vysypala ji moukou.
Do větší mísy jsem dala vejce, třtinový cukr, vanilkový cukr a vše jsem prošlehala. Dále jsem přilila olej, vodu, dýňové pyré a opět jsem vše prošlehala.
Do jiné mísy jsem dala hladkou mouku, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, dýňové koření a vše jsem zamíchala. Suchou směs jsem nadvakrát vmíchala do mokré směsi.
Hotové těsto jsem nalila do připravené formy a pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 1 hodinu. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Hotový perník nechte chvíli chladnout ve formě a poté ho vyndejte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Na závěr můžete perník pocukrovat.