Dýňový nákyp recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 menší cibule
- olej
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ½ lžičky koření garam masala
- chilli v prášku
- 2 hrnky nahrubo nastrouhané dýně hokkaidó
- 3 lžíce ovesných vloček
- 3 lžíce hrašky
- sůl
- pepř
- černý sezam
Postup Dýňový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit. Mezitím si nastrouháme dýni.
K hotové cibulce přidáme dýni, vločky, hrašku, sůl a pepř podle chuti, sezamové semínko a podle potřeby přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš mokré těstíčko.
Směs přendáme do zapékací nádoby nebo na plech a pečeme cca 30-40 minut na 180 °C. Nákyp je lepší péct v nižší vrstvě.