Dýňový koláč se salkem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 175 g hladké mouky
- 100 g másla nebo Hery
- 4 lžíce studené vody
- špetka soli
- Náplň:
- 500 g dýně
- 1 plechovka Salka
- 2 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- dle chuti špetka skořice
- špetka muškátového oříšku
Postup Dýňový koláč se salkem
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto uhňácáme kouli a necháme alespoň půl hodiny v mikrotenové fólii v lednici.
Dýni nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a vaříme do měkka.
Necháme vychladnout a ponorným mixérem z dýně uděláme hladké pyré.
Přidáme ostatní suroviny na náplň a vše dobře promícháme.
Těsto vyválíme a přeneseme na koláčovou formu. Na těsto nalijeme náplň a ze zbytků těsta uděláme mřížku nebo jiné okrasy kolem koláče.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut, těsto musí být zlaté a náplň tuhá.
Necháme zcela vychladnout a podáváme nejlépe s ušlehanou smetanou.