Dýňovo-zeleninová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 lžíce oleje (nebo tuku, který používáme)
- 1 větší cibule
- 1 vrchovatá lžíce hrubé mouky
- 2 menší mrkve
- 2 středně velké brambory
- 1/4 malé dýně Hokkaido
- 1/2 větší kedlubny
- 2 hrsti nakrájeného pórku
- sůl
- špetka mletého pepře
- Nasekané byliny:
- petrželka
- bazalka
Postup Dýňovo-zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, kousek mrkve nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a vše na tuku prudce restujeme. Zasypeme hrubou moukou, 2 minuty osmažíme a zalijeme litrem horké vody. Promícháme, přidáme sůl a uvedeme do varu.
Zbytek zeleniny nakrájíme na malé kostičky, pórek na hrubší kolečka. Vroucí vývar stáhneme na minimum, přidáme kostičky zeleniny a pod poklicí vaříme 20 minut.
10 minut před koncem vaření přidáme nakrájený pórek, promícháme a dovaříme. Dle potřeby dochutíme, naředíme, přidáme nakrájené bylinky a podáváme.