Dýňovo-fazolkový salát recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 300 g očištěné dýně (jakékoliv se žlutou dužinou)
- 300 g fazolek
- kousek másla
- 1 cibule
- šťáva z 1 citronu
- pepř
- sůl
- slunečnicová semínka
- pažitka
- 2 lžíce olivového oleje
Postup Dýňovo-fazolkový salát
Postup přípravy receptu
-
Dyňu nakrájame na malé kocôčky 1x1x1 cm. Fazuľku narežeme na kúsky.
Na panvici roztopíme maslo a cca 10 min na ňom restujeme fazuľku. Občas premiešame.
Pridáme dyňu a opäť 5 min restujeme. Potom dáme do misky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Vychladnuté dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Do šalátu primiešame na kolieska narezanú cibuľu, olivový olej a citrónovú šťavu. Premiešame.
Porcie posypeme slnečnicovými semienkami a sekanou pažitkou.