Dýňové pyré (všestranně použitelné) recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 dýně (máslová nebo hokkaido)
- 1 feferonka
- 2-3 stroužky česneku
- 2-3 lžíce bylinkového sýru
- bazalka
- petrželka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Dýňové pyré (všestranně použitelné)
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech nebo pekáč, zastříkneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Vložíme do rozpálené trouby na 220C a pečeme cca 30 minut do měkka.
Dýni necháme zchladnout, pak ji rozmačkáme, přidáme prolisovaný česnek, čerstvý sýr, posekanou feferonku, bazalku a petrželku. Dochutíme solí a pepřem.
Takto připravené pyré můžeme použít na opečené toasty nebo bagetky, jako náplň do masa nebo jako základ pro polévku či omáčku.