Dvoubarevné broskvové řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 5 vajec
- 10 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 10 dkg hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 PL kakaa
- 50 ml oleje
- Tvarohový krém:
- 1 měkký tvaroh v alobalu
- 1 zakysaná smetana
- 1 šlehačka
- 10 dkg mletého cukru
- 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
- Pařížská šlehačka:
- 2 šlehačky ke šlehání 33%
- 20 dkg mléčné čokolády
- Dohotovení:
- 1 velký broskvový kompot
- Granko na posypání
Postup Dvoubarevné broskvové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny. Z bílků si připravíme tuhý sníh. K ušlehaným žloutkům přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto vymícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut při 160°C. Piškot necháme vychladnout, propícháme hustě vidličkou a pokapeme šťávou z kompotu.
Na takto připravený piškot nalijeme tvarohový krém a poklademe krájenými broskvemi a dáme na 20 minut ztuhnout. Na broskve naneseme pařížskou ušlehanou šlehačku, zarovnáme a posypeme Grankem. Dáme přes noc do lednice a druhý den podle potřeby krájíme.
Tvarohový krém: šlehačku, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do krému a přilijeme podle návodu připravený želatinový ztužovač.
Pařížská šlehačka: připravíme si je 1 den dopředu šlehačky, které nalijeme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a přivedeme k varu, vaříme asi 1 minutu a necháme vychladnout, pak dáme na noc do lednice a druhý den vyšleháme.