Dvoubarevná čočka recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

200 g černé čočky
200 g červené čočky
100 g uzené slaniny
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
tymián
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme.

  2. Vložíme čiernu šošovicu, tymián, korenie a soľ a pol minúty opražíme. Potom zalejeme vodou a zakryté dusíme 10 minút.

  3. Pridáme červenú šošovicu, prelisovaný cesnak, ak treba, podlejeme ešte troškou vody a dusíme zakryté 10 min. Vypneme oheň a necháme 10 minút zakryté stáť.

  4. Potom dochutíme šťavou a podávame ako prílohu s volským okom, mäsom, prípadne len so zeleninou...podľa chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!