Dvojctihodné koláčky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na kvásek:
- 3 dcl mléka
- lžička cukru
- 1 kostka droždí
- 10 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg moučkového cukru
- 2 vejce (žloutky)
- malou lžičku soli
- 2 dcl oleje
- 500 g hladké mouky
- Nádivka:
- 2 tvarohy
- 1 vejce
- cukr
- povidla
- žmolenka
Postup Dvojctihodné koláčky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme 10 dkg polohrubé mouky, 5 dkg moučkového cukru, 2 žloutky a lžičku soli.
Pak přidáme polovinu kvásku, trochu hladké mouky a zamícháme. Dále přidáváme celý zbytek kvásku, 2 dcl oleje a hladké mouky tolik, aby vzniklo hladké těsto.
Po vykynutí těsta vykrajujeme lžící kousky, dáme na pomoučněný vál, plníme tvarohovou nádivkou a zabalíme jako knedlík.
Pak dáme na plech vyložený pečícím papírem a celým vejcem děláme do bochánků důlky.
Okraje potřeme bílkem a do důlků dáváme povidla a posypeme žmolenkou.
Dáme péct do vyhřáté trouby.