Dvojbarevný srnčí hřbet recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 3 vejce
- 90 g polohrubé mouky
- 60 g krystalového cukru
- 2 lyžice kakaa
- Cukrová poleva:
- 100 g práškového cukru
- bílek
- Čokoládová poleva:
- 5 g másla
- 20 g čokolády na vaření
Postup Dvojbarevný srnčí hřbet
Postup přípravy receptu
-
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku.
Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody rozmiešané kakao.
Do vymastenej formy na srnčí chrbát dáme polovicu svetlého cesta, potom kakaové cesto a druhú polovicu svetlého cesta. Pri strednej teplote upečieme. Vyklopíme a necháme vychladnúť.
Vymiešame dohladka cukrovú polevu a polejeme koláč. Necháme stuhnúť.
Potom ozdobíme cik – cak čokoládovou polevou.