Dvojbarevný srnčí hřbet recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
3 vejce
90 g polohrubé mouky
60 g krystalového cukru
2 lyžice kakaa
Cukrová poleva:
100 g práškového cukru
bílek
Čokoládová poleva:
5 g másla
20 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku.

  2. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody rozmiešané kakao.

  3. Do vymastenej formy na srnčí chrbát dáme polovicu svetlého cesta, potom kakaové cesto a druhú polovicu svetlého cesta. Pri strednej teplote upečieme. Vyklopíme a necháme vychladnúť.

  4. Vymiešame dohladka cukrovú polevu a polejeme koláč. Necháme stuhnúť.

  5. Potom ozdobíme cik – cak čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!