Dušený hovězí pupek na mrkvi recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 0,5 kg hovězí pupek
- 10 dkg sádla
- cibule
- 10 malých mrkví
- pórek
- pepř
- sůl
- Harissa
- jarní cibulka
- 2 velké lžíce Dijonské hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- 0,5 litru bujónu nebo vývaru
- Na kaši:
- brambory
- 5 dkg másla
- mléko
Postup Dušený hovězí pupek na mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až zhnědne.
Pak přidáme maso a necháme osmahnout. Podlijeme vývarem.
Přidáme překrájených 10 malých mrkví, pár koleček pórku, dvě jarní cibulky, přidáme hořčici (nejlépe dijonskou) a přidáme harissu nebo sladkou papriku.
Dusíme, až je maso měkké, pak zahustíme. V hrníčku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a za stálého míchání vlijeme do omáčky, povaříme, dokud nezhoustne. Podáváme s bramborovou kaší.