Dušené vepřové s paprikou, žampiony a pestem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 gr vepřové plece (kýta, krček)
- 1 střední cibule
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
- koření Zlaté kuře
- 1 dcl Metaxy
- 200 g žampionu
- 1 vetší červená paprika
- troška Solamylu
- voda nebo bujon na podlití
- 1 PL Pesto ala Genovese
Postup Dušené vepřové s paprikou, žampiony a pestem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme (jemně), opepříme, posypeme kořením na zlaté kuře. Dáme do mísy, přelijeme cca 1,5 dcl oleje a 1 dcl metaxy. Necháme 12 hodin marinovat v lednici.
Do kastrolu si dáme na olej zesklovatět cibulku, přidáme na drobno nakrájenou papriku, žampiony, lžíci pesta a dukladně promícháme.
Na směs přidáme maso, podlejeme troškou vody nebo bujonu a cca 30 minut dusíme na mírném ohni.
Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme troškou solamylu rozmíchaného ve vodě (ale není nutné) a mužeme podávat.