Dušené španělské hovězí-Ropa vieja recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg zadního hovězího masa
- 5 stroužků česneku
- trochu oleje
- 1 zelená paprika
- trochu hrášku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžíce nakrájené koriandrové natě
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 240 ml rajského protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- pepř
- sůl
Postup Dušené španělské hovězí-Ropa vieja
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm.
Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky.
Přidáme zbylý olej na který dáme pokrájený česnek, drobně pokrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky,opékáme 5 minut a pak dáme zpátky maso, kmín,koriandr, ocet, rajský protlak, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou.
Na mírném ohni dusíme nejméně 1 hodinu, až je maso prostě dokonale měkké.