Dušené hovězí se sušenými rajčaty recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 600 g hovězí kližky
- 150 g sušených rajčat v oleji a bylinkách
- 200 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce worcester omáčky
- 1 lžička rajského protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- hovězí vývar
- chilli tabasco (dle chutí)
- hladkolistá petrželka
- sůl
- pepř
Postup Dušené hovězí se sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje z rajčat orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
Přidáme na proužky pokrájená rajčata, protlak, prolisovaný česnek, worcester, tabasco, tymián, pepř, podlijeme vývarem (lehce nad uroveň masa) a pod pokličkou dusíme do měkka (zvolna - na mírném plameni). Podle potřeby dále podléváme.
Nakonec přihodíme velkou hrst posekané hladkolisté petrželky, případně dochutíme solí a pepřem. Eventuelně můžete dochutit špetkou cukru nebo kapkou balzamika.