Dušené hovězí na smetaně se zázvorem, majoránkou a česnekem recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- trochu čerstvého zázvoru
- 1 malá lžička majoránky
- 3 stroužky česneku
- 100 ml smetany
- jíška
- olej
- pepř
- sůl
Postup Dušené hovězí na smetaně se zázvorem, majoránkou a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme maso nakrájené na kostky, osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě.
Pak zalijeme malým množstvím vody, osolíme, opepříme, přidáme zázvor nakrájený nadrobno(já ho nastrouhala),pak ještě majoránku, prolisovaný česnek a dusíme do změknutí masa.
Nakonec přidáme vodu, abychom měli dostatek omáčky, zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, tím zahustíme, převaříme a je hotovo. Můžeme ozdobit nakrájeným pórkem.