Dušená mrkev s kedlubnou na orientálním koření recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 3 mrkve
- 1 kedlubna
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru (můžeme použít i čerstvý)
- špetka skořice
- špetka chilli
Postup Dušená mrkev s kedlubnou na orientálním koření
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme všechno koření, aby se rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhané (nebo nakrájené na hranolky) mrkve a kedlubnu, promícháme, podlijeme několika lžícemi vody a lžící sojové omáčky a necháme pod pokličkou podusit doměkka.
Před koncem dušení odklopíme pokličku a necháme odpařit zbývající vodu, takže zelena zůstane jen lehce obalená hustou zkaramelizovanou omáčkou ze sojovky a koření.