Dušená kuřecí stehna na mrkvi a šalotce recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí stehna
- 3 šalotky
- 1 menší mrkev
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce moučkového cukru
- kuřecí vývar podle potřeby
Postup Dušená kuřecí stehna na mrkvi a šalotce
Postup přípravy receptu
-
Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nakrájíme na čtvrtiny, česnek rozmáčkneme. Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky, rozmarýn opláchneme a vytřepeme vodu.
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pod kůži dáme kousek rozmarýnu. Necháme v chladu asi jednu hodinu odležet.
Stehna obalíme v hladké mouce a opečeme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Maso dáme na talíř a vypečené šťávě orestujeme šalotku a česnek, přidáme protlak a cukr. Směs za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Vložíme opečené maso podlijeme vývarem, přidáme natrhaný rozmarýn a dusíme asi 20 minut. Do pánve přidáme mrkev, podle potřeby podlijeme vývarem a necháme dusit ještě zhruba 20 minut. Podle potřeby a chuti ještě osolíme a opepříme.