Duhová pečeně recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1/2 kg hovězího masa (krk)
- 1/2 kg vepřového masa (kýta)
- 1 PL koření Duhová pečeně (bazalka, cibule, koriandr, kurkuma, levandule)
- 15 dkg uzeného špeku
- cibule
- sůl
- hladká mouka
Postup Duhová pečeně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na stejné kostky.
V trošce oleje rozmícháme polévkovou lžíci směsi koření Duhová pečeně“ a tuto nalijeme na předem osolené kostky masa a řádně vetřeme rukou. Maso necháme s kořením v chladnu marinovat cca 6 hodin-12 hodin.
Rozpálíme pánev WOK a dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme oba druhy masa a zprudka společně opečeme, aby se maso zatáhlo.
Do připraveného římského hrnce přelijeme z pánve opečené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, cca 0,5 l vývaru a zakryté pečeme na střední teplotu cca 2 hodiny. Vždy po 40 minutách kostky masa promícháme.
Po upečení maso vyjmeme a vypečenou šťávu s kostičkami špeku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a necháme provařit 15 minut. Příloha houskový knedlík, rýže.