Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 1 paprika červená
- 1 rajče
- čerstvá bazalka (nebo 1 lžička sušené)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce mateřídoušky (nebo majoránky)
- pár lžic kysané smetany
- drůbeží vývar nebo voda
- 1 lžíce Podravky
- olivový olej
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba (podravka i vývar jsou slané dost).
Po změknutí jater a zeleniny dáme česnek, mateřídoušku (majoránku) a nakonec kysanou smetanu kterou promícháme a povaříme.