Dršťky smažené v kořeněném těstíčku recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

250 g předvařených drštěk (pěkné kousky)
2 polévkové lžíce polohrubé mouky
těstíčko:
2 vejce
1 dcl bílého vína (já měla načaté perlivé)
5 polévkových lžic polohrubé mouky
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
5 stroužků česneku (nebo 1 jednostroužkový prolisovaný nebo utřený)
1/2 čajové lžičky mletého pepře
1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo čilli
1/2 čajové lžičky gyros koření
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené dršťky poprášíme moukou a trochu je v ní obalíme.

  2. Z předepsaných surovin připravíme těstíčko, ve kterém dršťky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou (můj manžel má raději čistou majonézu). Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!