Dršťky se žampiony recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 800 kg drštěk
- 2 cibule
- olej
- pepř
- mletá červená paprika
- česnek
- sůl
- 1 paprika zelená
- 1 rajče
- něco pálivé feferonka a pod
- trochu mouky na zahuštění
- 300 g žampionů
- voda
Postup Dršťky se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Surové držky namočím do studenej vody, prepieram, vodu mením. Pridám ocot, nechám stáť asi 30 minút, potom premyjem a dám variť, prvú vodu z varenia zlejem, až potom varím do mäkka v slanej vode. Var urýchli papiňák, ale nerozvariť! (Ja vždy varím väčšie množstvo držiek, časť po uvarení a nakrájaní uschovám v mrazničke). Uvarené držky schladím studenou vodou a krájam na nudle - rezance.
Pokrájam cibuľu na drobno a spením na oleji, alebo masti. Pridám mletú papriku, držky, čerstvú papriku a paradajku pokrájané na kúsky, pretlačený cesnak, feferónku alebo štipľavý paprikový krém. Podlejem vývarom z držiek, pridám pokrájané šampiňóny. Zahustím polohrubou múkou rozmiešanou vo vode.