Dršťky se žampiony recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

800 kg drštěk
2 cibule
olej
pepř
mletá červená paprika
česnek
sůl
1 paprika zelená
1 rajče
něco pálivé feferonka a pod
trochu mouky na zahuštění
300 g žampionů
voda

Postup přípravy receptu

  1. Surové držky namočím do studenej vody, prepieram, vodu mením. Pridám ocot, nechám stáť asi 30 minút, potom premyjem a dám variť, prvú vodu z varenia zlejem, až potom varím do mäkka v slanej vode. Var urýchli papiňák, ale nerozvariť! (Ja vždy varím väčšie množstvo držiek, časť po uvarení a nakrájaní uschovám v mrazničke). Uvarené držky schladím studenou vodou a krájam na nudle - rezance.

  2. Pokrájam cibuľu na drobno a spením na oleji, alebo masti. Pridám mletú papriku, držky, čerstvú papriku a paradajku pokrájané na kúsky, pretlačený cesnak, feferónku alebo štipľavý paprikový krém. Podlejem vývarom z držiek, pridám pokrájané šampiňóny. Zahustím polohrubou múkou rozmiešanou vo vode.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!