Dršťky s hořčičnou omáčkou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 800 g uvařených drštěk
- 1 cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- trochu oleje
- 4 kyselé okurky
- 0,5 l hovězího vývaru
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
- celý pepř
- celé nové koření
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 dcl bílého vína
- sůl
- cukr
Postup Dršťky s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme múku a po krátkom orestovaní zalejeme vývarom, pridáme korenie a dobre rozvaríme.
Potom omáčku precedíme, pridáme nastrúhané uhorky, pretlak a horčicu. Povaríme asi 15 minút a tesne pred koncom prilejeme víno. Podľa potreby ochutíme cukrom, soľou, prípadne ešte pridáme horčicu.
Vmiešame na rezance nakrájané uvarené držky a prehrejeme. Podávame so zemiakmi.