Dršťky s hořčičnou omáčkou recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

800 g uvařených drštěk
1 cibule
3 lžíce hladké mouky
trochu oleje
4 kyselé okurky
0,5 l hovězího vývaru
1 bobkový list
špetka tymiánu
celý pepř
celé nové koření
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
2 dcl bílého vína
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme múku a po krátkom orestovaní zalejeme vývarom, pridáme korenie a dobre rozvaríme.

  2. Potom omáčku precedíme, pridáme nastrúhané uhorky, pretlak a horčicu. Povaríme asi 15 minút a tesne pred koncom prilejeme víno. Podľa potreby ochutíme cukrom, soľou, prípadne ešte pridáme horčicu.

  3. Vmiešame na rezance nakrájané uvarené držky a prehrejeme. Podávame so zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!