Drštky na paprice se škvarečky a uzeným recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

800 g drštky (vařené)
600 g uzené maso
150 g cibule
olej
mouka hladká
500 ml hovězího vývaru
150 g anglické slaniny
100 g zakysaná smetana
mletá paprika
sůl
bílý pepř
majoránka
česnek (posekat)
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme hl. moukou orestujeme, přidáme mletou papriku a ihned zalijeme hovězím vývarem. Důkladné povaříme, přidáme na tenké nudličky nakrájené uvařené drštky, ochutíme česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí.

  2. Podusíme 15 minut a přidáme zakysanou smetanu.

  3. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a jednotlivé porce posypeme.

  4. Přidáme plátky domácího uzeného. Ozdobíme nasekanou pažitkou, připadně drobně krájenou červenou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!