Dršťky na mrkvi recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

0,5 kg předvařených drštěk
2 větší mrkve
1 cibule
3 stroužky česneku
sádlo nebo olivový olej
sůl
pepř
chilli
vinný ocet
lžička Solamylu
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na omastku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a orestujeme.

  2. Na tento základ vložíme dršťky, které je dobré převařit a scedit.

  3. Osolíme, okořeníme, přidáme vinný ocet podlejeme silným vývarem a dusíme.

  4. Doladíme chutě a zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše vody. Podáváme třeba s chlebem, zapíjíme vhodným nápojem v přímé úměře s množstvím použitého koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!