Drobenkový závin se skořicí a lískovými oříšky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 rozválené listové těsto nebo domácí
- Drobenka:
- 100 g másla pokojové teploty
- 6 lžic (120 g) hrubé mouky
- 5 lžic (100 g) cukru písek + 1 vanilkový
- 1/2 lžičky skořice
- 1-2 (25 g) lžíce strouhaných lískových oříšků
- 1 vejce na potření
- moučkový cukr na poprášení
Postup Drobenkový závin se skořicí a lískovými oříšky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220 °C. Do větší misky dáme ingredience na drobenku a ručně promícháme. V hrnečku vidličkou rozkvedláme vejce.
Na rozválený plát těsta nasypeme drobenku, ponecháme asi 2 cm od delšího okraje volné místo. Stočíme zlehka do závinu, překrojíme v polovině a z každé části nakrájíme 5 kusů.
Na plech vyložený pečícím papírem přendáme kousky závinu, potřeme každý vejcem a dáme péct. Po chvilce, cca 2-3 minuty, snížíme teplotu na 180° C a dopečeme 10 minut do zlaté barvy. Podáváme lehce poprášené moučkovým cukrem.