Dort větroň recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Malý korpus:
- 3 vejce (bílky na sníh)
- 4 lžíce horké vody
- 15 dkg moučkového cukru
- 25 dkg polohrubé mouky
- 2x na špičku nože PDP
- Krém na celý dort:
- 3/4 másla
- 1 vanilkový pudink
- 250 ml mléka
- 10 dkg moučkového cukru
- Marcipán na potažení:
- 300 g polotučného sušeného mléka
- 300 g moučkového cukru
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce vody (možno po lžičkách ještě přidávat,ale opatrně)
- mandlové aroma
- Dále:
- marmeláda
Postup Dort větroň
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout.
Z mléka a pudinků si uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne, poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháme vychladlý pudink.
Korpus rozkrojíme na půlku. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem dle chuti a pak celý dort ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice.
Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, nejdříve potáhneme a až jsou korpusy potažené, pak teprve smícháme marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci, než ho zase zpracujeme.
Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už jen fantazie a ručičky.