Dort Sacher recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- 150 g hladké mouky
- 150 g čokolády na vaření
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 30 g kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
- 2 vejce
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- meruňková marmeláda
- čokoládová poleva
- ořechy nebo strouhanka
Postup Dort Sacher
Postup přípravy receptu
-
V nádobě zamícháme dohromady mouku, prášek a kakao. Dále našleháme měkké máslo spolu s cukrem a přidáme také vanikový cukr a 2 vejce + 4 žloutky. Nakonec ještě rozpuštěnou čokoládu (vychladlou). Ze směsi ušleháme sníh a opatrně přidáme do sypké směsi.
Těsto nalijeme do formy, která je vymazaná a vysypaná strouhankou nebo ořechy. Pečeme na 170°C v předehřáté troubě asi 45 minut.
Necháme vychladnout a dort vyklopíme dnem vzhůru. V případě, že je korpus napuchlý, můžeme jej seříznout, jinak rozdělíme nožem na dvě poloviny a potřeme marmeládou. Spojíme dohromady a polijeme polevou. Necháme v ledničce ztuhnout.