Dort pro Kristýnku recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- 6 vajec
- 230 g krupicového cukru
- 280 g polohrubé mouky
- 20 g mleté kávy
- 1 prášek do pečiva
- 15 lžic oleje
- 15 lžic vlažné vody
- 400 g másla
- 8 lžíc moučkového cukru
- 250 ml mléka
- 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- 50 g 100% tuku
- 1 vanilkový cukr
- trochu rumu
- silná uvařená káva
- rybízová marmeláda
- potahová hmota
- potravinářské barvy
Postup Dort pro Kristýnku
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech přidáme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kávou a vodu. Nalijeme do dortové formy vymazané a vysypané pol. moukou. Pečeme na 165 stupních asi 60 minut.
Krém: v mléce rozkvedláme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši do které hned zamícháme tuk a vanilkový cukr. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme kaši, trochu rumu a vychladlé uvařené kávy.
Vychladlý korpus na dvakrát rozřízneme, potřeme marmeládou a krémem, přiklopíme na sebe. Celý povrch dortu pomažeme krémem a necháme v lednici ztuhnout.
Pak potáhneme obarvenou potahovací hmotou a dozdobíme.