Dort potažený marcipánovou hmotou recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

spodní část: 10 vajíček
300 g polohrubé mouky
300 g cukr moučka
100 g vlašské ořechy
2 másla
dortová náplň STILLA DOLCE vaječný koňak
2 pudinky vanilkové
0,5 l mléka
na marcipán: 400 g sušeného mléka
400 g cukr moučka
2 lžíce vody
2 lžíce medu
mandlové aroma
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Z 10 bílků ušlehat tuhý sníh, zašlehat cukr, přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy. Nalít do vymazané dortové formy. Pečeme zvolna při 180°C asi 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z formy a rozkrojíme na 2 pláty.

  2. Uvaříme hustý pudink. Po vychladnutí smíchat s máslem a cukrem a dortovou náplní připravenou podle návodu a vyšlehat. Rozkrájený dort potřeme náplní, já dala na náplň ještě jahody, ne kompotované, dort je potom osvěžující. Nakonec pomažeme celý dort. Celý proto, abychom mohli potáhnout marcipán. Dáme do lednice a připravíme potahovací hmotu.

  3. Potahovací hmota: 400g sušeného mléka, 400g cukru moučkového, 2 lžíce medu, 2 lžíce vody, mandlové aroma a potravinářské barvivo, záleží jakou barvu dortu chcete. Pokud se při zpracování drolí, opatrně přidávat vodu, stačí namáčet ruce, těsto musí být vláčné. Pokud ztvrdne, stačí na pár sekund dát do mikrovlnky. Vyválíme větší placku o tloušťce 5mm a pomoci válečku přeneseme na korpus, přitiskneme a uhladíme a zbytek ořízneme. Ze zbytku jsem nakrájela pásky a přejela ozdobným válečkem, kolem dortu jsem vyválela v rukou šňůru, obtočila kolem dortu a zdobící špachtličkou přitiskla. Ozdoby jsem vykrojila různýma vykrajovátkama, růžičky bohužel v ruce, není to nic složitého.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!