Domažlický bramborák recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 500 g brambor (vařených)
- 500 g brambor (syrových)
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- majoránka
- pepř
- sůl
- 200 g škvarků (krájených)
- 50 g droždí
- lžička cukru
- troška mléka (na kvásek)
- sádlo (na vymazání formy a potírání bramboráku během pečení)
Postup Domažlický bramborák
Postup přípravy receptu
-
Z trošínky mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.
Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.
Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme.
Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.