Domácí švestkový džus recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- švestky
- celá skořice
- hřebíček
- Na 1 kg švestkového protlaku:
- 180 g cukru
- 3 g kyseliny citronové
Postup Domácí švestkový džus
Postup přípravy receptu
-
Vypeckované švestky zalijeme vodou a rozvaříme. Rozmixujeme a vzniklý protlak odvážíme - podle jeho hmotnosti pak přidáme úměrně cukru a kyseliny citronové.
Ten, kdo má rád voňavé koření, přidá do rozvářejících se švestek i kousek skořice a pár hřebíčků - svázané v gázovém uzlíčku. Před rozmixováním pak pytlíček vyjmeme. Další postup je stejný.
Hotový džus dáme do zavařovacích sklenic a zavaříme (80°C/30 minut), po otevření pak ředíme vodou podle chuti.