Domácí mozaika recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 kg libového bůčku
- 15 g pragandy
- 5 g kuchyňské soli
- (celkem 20 g)
- 2 KL želatiny
- a podle chuti:
- pepř
- sušený česnek
- vegeta
- chilli koření (ne moc!)
- jakákoliv čerstvá paprika na ozdobu
Postup Domácí mozaika
Postup přípravy receptu
-
Bůček pomelte na šajbě č.3, vložte veškeré ingredience a řádně prohněťte (aspoň 10 minut). Do šunkovaru vložte sáček k tomu určený, naplňte směsí, řádně upěchujte a několikrát se šunkovarem bouchněte o podložku.
Sáček dobře uvažte, šunkovar uzavřete a vložte nejméně na 12 hodin do lednice. Po této době vložte šunkovar do vroucí vody a když klesne teplota na cca 80°C, tuto teplotu udržujte 2 hodiny.
Po této době nechte vychladnout nejméně 12 hodin.